Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Een massage tijdens je zwangerschap kan helpen om te ontspannen.

 

Een zwangerschapsmassage is anders dan een gewone massage. Ten eerste kun je natuurlijk niet meer zomaar op je buik liggen. Daarom hebben wij een speciale zwangerschapsmassagetafel. In deze tafel is een uitsparing voor je buik. Maar je kunt er ook voor kiezen om op je zij gemasseerd te worden. Halverwege de massage wissel je dan van kant.

 

Bij de zwangerschapsmassage worden rug, benen, voeten, armen, handen, nek en schouders gemasseerd. Er wordt minder druk gegeven dan gewoonlijk gebeurt bij een massage en er wordt rekening gehouden met drukpunten. Bepaalde drukpunten moeten vermeden worden tijdens de zwanggerschap.

 

 

Een zwangerschapsmassage heeft de volgende voordelen:

  • Betere slaap. Zwangere vrouwen die regelmatig een massage krijgen slapen beter, en dan is goed voor je algemene welzijn tijdens de zwangerschap.

  • Ontspanning. De handelingen tijdens een zwangerschapsmassage zorgen voor het vrijkomen van chemische stoffen in je lichaam, zoals oxytocine, die kunnen leiden tot een heerlijk ontspannen gevoel. Tijdens een massage wordt ook vaak het stresshormoon cortisol verlaagd. En een ontspannen mama, is een ontspannen baby!

  • Verlichting van pijn. Je kunt tijdens de zwangerschap last krijgen van rugpijn en pijn in je benen, en een massage kan dan uitstekende verlichting bieden, vooral als je het regelmatig doet.

  • Verbeterde bloedcirculatie. Tijdens een massage verbetert je bloedcirculatie en lymfenstelsel, waardoor je afvalstoffen beter kwijt kunt.

  • Verminderde kans op vroeggeboorte. Onderzoek heeft aangetoond dat het nemen van zwangerschapsmassages de kans op vroeggeboorte verkleint, en de kans op complicaties tijdens de bevalling.

 

Je kunt gemasseerd worden vanaf de vierde maand van je zwangerschap.

 

Er zijn een paar contraindicaties, redenen waarom je niet gemasseerd zou kunnen worden tijdens je zwangerschap. Daarom hebben we altijd eerst een telefonische intake.

 

Een zwangerschapsmassage kost €60.

Wanneer je de cursus Zwangerschapsyoga bij ons volgt krijg je 10% korting op de massage.

 

 

 

 

Contact

Adres:

Yogastudio Sterrenburg

Blaauwweg 34

Dordrecht

 

Telefoon:

06-37302948

E-mail:

info@yogasterrenburg.nl